0 Cos de cumparaturi 0

Nu aveti nici un produs in cosul de cumparaturi

0 Cos de cumparaturi 0

Nu aveti nici un produs in cosul de cumparaturi

FREE SHIPPING OVER 250 RON
FREE GIFT WRAPPING & MESSAGE CARD
ENGRAVING SERVICE
ALL PRODUCTS ON STOCK & 24h DELIVERY

SERVICIUL DE REPARATII SI SERVICE

Instrumentele de scris Montblanc beneficiază de o garanție de 24 de luni de la data cumpărării sau de la data primirii drept cadou pentru defectele cauzate din vina producătorului. Defectele producătorului nu includ piesele pierdute, deteriorările rezultate din utilizarea zilnică sau dacă produsul a fost aruncat sau lovit de o suprafață tare.

Dacă aveți nevoie să reparați produsul Montblanc, mai multe opțiuni sunt disponibile pentru confortul dvs.:

  • Puteți să aduceți articolul dvs. la oricare dintre buticurile noastre. După o inspecție preliminară efectuată de personalul nostru, produsul va fi trimis de noi la Departamentul de Service al sediului central Montblanc din Hamburg.
  • In cazul in care nu sunteti din Bucuresti sau nu puteti ajunge la unul dintre magazine vă recomandăm să trimiteți produsul printr-un serviciu de curierat ales de dvs. la una dintre locatiile noastre și după o inspecție preliminară efectuată de catre personalul nostru, produsul va fi trimis la Departamentul de Service al sediului central Montblanc din Hamburg.

Adresele Boutique-urilor Montblanc din Bucuresti sunt urmatoarele:

Montblanc Boutique

Calea Victoriei 60-64, București

T: +40 21 310 29 76

Email: office@montblancboutique.ro

Montblanc Boutique

Băneasa Shopping City, București

T: +40 21 315 33 73,

Email: baneasa@montblancboutique.ro

  • In cazul in care alegeti sa trimiteti produsul printr-ul serviciu de curierat ales de dvs. va recomandam sa impachetati fiecare piesa/piesa intr-un ambalaj care sa prezinte siguranta la transport. Orice piesa lipsa poate creste costul serviciului.
  • Includeți o scurtă scrisoare de intenție în care se prezentati problema produsului sau ce anume doriti sa se repare.
  • Includeti datele dvs. de contact: nume si prenume, adresa, numarul de telefon si o adresa de e-mail.
  • Pentru orice reparație în garanție, vă rugăm să includeți și cartea dvs. de garanție care este ștampilată și datată de catre magazinul unde a fost achizitionat produsul.

Pentru orice reparație considerata uzură normală, deteriorări accidentale, în afara garanției sau în cazul în care garanția a expirat, clientul va acoperi costul reparatiei. Va vom trimite o estimare și vom avea nevoie de aprobarea dvs. înainte de a începe orice reparație.

Vă rugăm să rețineți că intervalul actual pentru reparațiile instrumentelor de scris este de 3-4 săptămâni, pentru ceasuri și articolele din piele 6-8 săptămâni.